never mind

Još 8 razloga za Pole Dance! :)

Pitate se zašto između svih vrsta rekreacije izabrati fitness na šipci? Ili pak zašto između raznih vrsta plesa izabrati upravo Pole Dance?

Kako bi vam olakšali odabir, nakon što smo vas upoznali sa 20 razloga za Pole Dance, prilažemo još 8 vrlo dobrih razloga!

Nastavite čitati...:)

 

1. Trenutačna nagrada za trud!

Ne kažemo da ćete odmah dobiti "6-pack", ali trud koji uložite često se brzo vidi. Na primjer, na početku sata ne možete napraviti "vatrogasca", a za sat vremena – možete ;).

2. Opipljivi ciljevi čine ga vrlo motivirajućim!

Izgubite li brzo motivaciju kada se počnete baviti nekom aktivnošću? Činjenica je da postavljanje konkretnih ciljeva čije će postizanje donijeti veliku nagradu povećava razinu motivacije. Pole Dance je neiscrpan izvor takvih ciljeva! Na primjer – želite savladati novi okret, želite se okrenuti naopako, želite spojiti 4 pokreta bez stajanja... Što je najbolje, na kraju imate zaista što i pokazati kao rezultat tog truda :).

3. Kombinira različite vrste vježbi

Budući da trening plesa na šipci kombinira vježbe poput okreta, penjanja, inverzija te plesnih pokreta uz šipku i na podu može se smatrati "intervalnom vježbom". Takva vrsta vježbe uključuje periode intenzivne mišićne aktivnosti nakon kojih slijedi period odmora. Intervalna vježba priznata je kao jedan od najboljih načina za sagorijevanje masti i poboljšanja kardiovaskularnog sustava. Osim navedenog – Pole Dance sadrži izotonične i izometrične kontrakcije mišića, sve u jednom. Izotonične kontrakcije su one u kojima se oprečni mišići koriste istovremeno – npr. biceps i triceps pri podizanju na šipku. Izometrične kontrakcije su vježbe tijekom kojih mišić gura u neki statični objekt prilikom čega se drži ta pozicija, a zglob se ne pomiče – npr. pokret "bumerang" na šipci.

4. Zabavan je i uzbudljiv

Ples na šipci ima mnoštvo elemenata kako iz raznih vrsta plesova (poput hip-hopa, jazza, baleta, suvremenog plesa...) tako i iz gimnastike. Djeluje osvježavajuće nakon nekih oblika rekreacije koji se sastoje uglavnom od ponavljanja istih pokreta svaki trening. Zbog kombinacije elemenata vrtnje, vježbi na podu i u zraku trening postaje zabavan, izazovan i učinkovit ;).

Želim probati! :) Prijavi se za besplatan trening!

5. Vježba je za cijelo tijelo

Pole dance je fantastična vježba za ruke, ramena, leđa i trbuh (core), ali i za noge i stražnjicu. Osim velikih mišićnih skupina, pole dance koristi i male mišiće za koje niste ni znali da ih imate – poput one u zglobovima ruku i nogu.

6. Iznenađivati ćete vaše tijelo - i ono vas!

Treninzi plesa na šipci mogu se razlikovati iz tjedna u tjedan i iz sata u sat. Na taj način, vaše tijelo se neće moći naviknuti na kolotečinu što donosi brže rezultate. Nemoguće je vježbati samo jednu skupinu mišića – mišiće ćete koristiti različitim redoslijedom, intenzitetom i na različite načine tokom jednog sata. Ovime se izbjegava dostizanje "sportaškog platoa" (trenutka kada sportaš prestane napredovati koristeći isti trening koji je do tada funkcionirao).

7. Ima nešto za svih!

Ovo nije sport koji morate početi sa 5 godina da bi do 30 već prošli svoj vrhunac. Pole dance toliko je raznolik da je pogodan za sve dobne skupine bez obzira na razinu fizičke spremnosti, težinu, fleksibilnost, spol. Zapravo, mnoge svjetske prvakinje počele su se baviti pole dance-om kao odrasle. :)

8. Svestran je i prilagodljiv!

Šipka je ipak komad opreme (koliko god se mi zaljubile u nju ;)) i kao takav se može koristiti na mnogo načina. Mnogo postojećih vježbi iz drugih vrsta rekreacije mogu se prilagoditi za šipku – poput čučnjeva, trbušnjaka ili zgibova, a isto se odnosi na pokrete iz drugih plesova (salsa, break dance, trbušni ples). Ograničeni ste samo svojom maštom! :)

Zainteresirani ste za fitness i ples na šipci? Imate li još pitanja? Želite se prijaviti za besplatan trening? Pošaljite nam poruku! :)

Pročitajte ostale članke vezane uz Pole Dance:

 

Alice, instruktorica

22.08.2013

Izvori:

Heartofpole, Prettyladypolefit, Shape

 

 

 

 

Tags: ples na šipci, fitness, šipka, pole dance, trening početnice, početnički, srednji, napredni, sagorijevanje masti, kalorija, mršavljenje, cirkulacija, ravnoteža, gubitak težine, Sportvizija Pole Dance, Cibona, Sportvizija Centar, Trešnjevka, pole dance trening, upisi za početnice 

 

Sportvizija

Sportvizija Centar

Sportvizija

Sportvizija Pole Dance

Sportvizija

SportvizijaTV

Sportvizija